Skip to main content
Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων

5 SEO tips για βελτιστοποίηση εικόνων website

By 30 Ιανουαρίου, 202315 Φεβρουαρίου, 2024No Comments
5 SEO συμβουλές για βελτιστοποιημένες εικόνες

5 SEO tips για βελτιστοποίηση εικόνων website και καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης (SERPs)

Η βελτιστοποίηση των εικόνων ενός website είναι ζωτικής σημασίας καθώς εξασφαλίζει ταχύτερους χρόνους φόρτωσης και καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης όπως η Google. Ένας βασικός τομέας του SEO ιστοσελίδας που δεν πρέπει να παραβλέπεται είναι οι εικόνες που περιλαμβάνονται σε αυτόν.

Η βελτιστοποίηση εικόνων περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από την απλή προσθήκη μιας εικόνας σε μια ιστοσελίδα, καθώς υπάρχουν πολλαπλά στοιχεία που μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο τις βλέπουν οι μηχανές αναζήτησης και τις κατατάσσουν στις σελίδες αποτελεσμάτων τους. Για να σας βοηθήσουμε να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες σας για υψηλότερη κατάταξη, συγκεντρώσαμε παρακάτω 5 εύκολες συμβουλές για να για να αυξήσετε την απόδοση της ιστοσελίδας σας.

1. SEO tips: Περικόψτε τις εικόνες σας στις σωστές διαστάσεις πριν τις ανεβάσετε

Εάν οι εικόνες σας εμφανίζονται παραμορφωμένες ή pixelated αυτό είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα, αλλά μπορεί να επιλυθεί εύκολα. Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για να διασφαλίσετε ότι μια εικόνα θα εμφανίζεται στην καλύτερη δυνατή μορφή της στο διαδίκτυο είναι η περικοπή της εικόνας στις σωστές διαστάσεις πριν από τη μεταφόρτωση.

Εάν πρόκειται για εικόνα για blog, βεβαιωθείτε ότι δεν υπερβαίνει τα 1.000 με 1.200 pixels. Το aspect ratio ή αλλιώς αναλογία απεικόνισης έχει να κάνει με το που εμφανίζεται. Οι περισσότερες εικόνες στο διαδίκτυο εμφανίζονται σε αναλογία 4×3 ή 1×1 για Facebook & Instagram.

2. SEO tips: Ανεβάστε τις φωτογραφίες σας στο σωστό μέγεθος για ταχύτερη φόρτωση

Τίποτα δεν επηρεάζει περισσότερο την εμπειρία του χρήστη από τους αργούς χρόνους φόρτωσης της σελίδας, οπότε η ταχύτητα φόρτωσης των εικόνων παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπο σας. 

Μπορείτε να εξασφαλίσετε ταχύτερους χρόνους φόρτωσης χρησιμοποιώντας συμπιεσμένες εικόνες, κάνοντας τον ιστότοπό σας να φορτώνει πιο γρήγορα, παρέχοντας παράλληλα καλύτερη εμπειρία στους επισκέπτες σας καθώς και αυξάνοντας τις πιθανότητες μετατροπής (Conversion rate).

Ιδανικά, το μέγεθος των εικόνων σας θα πρέπει να είναι από 200 έως 500kb. Σημαντικό ρόλο παίζει και ο αριθμός των εικόνων που εμφανίζονται σε κάθε μεμονωμένη σελίδα ή blog post.

3. SEO tips: Χρησιμοποιήστε συμπιεσμένη μορφή αρχείου JPEG για καλύτερα αποτελέσματα

Η συμπίεση εικόνων JPG μπορεί να μειώσει σημαντικά το μέγεθος των αρχείων τους χωρίς να υποβαθμίσει την ποιότητα της εικόνας. Αυτό τις καθιστά ιδανικές για χρήση σε ιστοσελίδες, επειδή καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο αλλά διατηρούν παράλληλα την λεπτομέρεια που χρειάζεται.

Επιπλέον, η χρήση συμπιεσμένων εικόνων JPG κατά την κατασκευή ενός ιστότοπου επιτρέπει την ταχύτερη φόρτωσή του και βελτιώνει την εμπειρία των επισκεπτών.

Αν θέλετε να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο γρήγορο, η μείωση του μεγέθους των εικόνων είναι ζωτικής σημασίας.

4. SEO tips: Προσθέστε λέξεις-κλειδιά και λεζάντες για να βοηθήσετε τους χρήστες να βρουν τις φωτογραφίες σας στο διαδίκτυο

Η μεγιστοποίηση της ορατότητας του ιστότοπού σας μπορεί να φαίνεται σαν ένα δύσκολο έργο, ειδικά αν μόλις ξεκινάτε. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και τα οποία θα έχουν άμεσο  αντίκτυπο όσον αφορά την προσέλκυση νέων επισκεπτών. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αυξήσετε την οργανική παρουσία του ιστότοπού σας είναι να διασφαλίσετε ότι όλες οι εικόνες στη σελίδα σας περιλαμβάνουν ετικέτες ή αλλιώς alt tags.

Η προσθήκη ετικετών alt tags στις εικόνες σας είναι ένας απλός, αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε την ορατότητά τους στο διαδίκτυο. Συμπεριλαμβάνοντας ετικέτες alt tags βοηθάτε τις μηχανές αναζήτησης να διαβάσουν καλύτερα τις πληροφορίες που περιέχουν οι εικόνες, αυξάνοντας παράλληλα τις πιθανότητες εμφάνισης στα αποτελέσματα αναζήτησης (SERPs).

5 SEO Tips Για Βελτιστοποίηση Εικόνων Website

5. SEO tips: Υποβάλετε τον ιστότοπό και τις φωτογραφίες σας στο Google, ώστε να συμπεριληφθούν στα αποτελέσματα αναζήτησης

Τέλος, ως ιδιοκτήτης ιστότοπου, μία από τις σημαντικότερες εργασίες σας είναι η ευρετηρίαση των αναρτήσεων και των σελίδων σας στις μηχανές αναζήτησης όπως η Google.
Εάν έχετε υποβάλει ήδη sitemap στο Google Search Console η Google θα βρει και θα ευρετηριάσει όλες τις νέες ενότητες και τα άρθρα αυτόματα.

Σε μερικές περιπτώσεις ωστόσο χρειάζεται να υποβάλετε το URL της νέας σας ανάρτησης χειροκίνητα προκειμένου να εμφανιστεί ταχύτερα στα αποτελέσματα οργανικής αναζήτησης.

Pixme by Pixfiniti Creative Lab
Δημιουργούμε μοντέρνα και εμπνευσμένα από τις δικές σας ανάγκες υπηρεσίες σχεδιασμού & brand awareness. Από το σχεδιασμό του λογοτύπου, την κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδας, βρισκόμαστε δίπλα σας σε κάθε βήμα και σας προτείνουμε λύσεις που αποδίδουν.

error: Content is protected